Pommi-pennun ruokinta-ja hoito-ohjeet:

Pennut luovutetaan aikaisintaan 7-viikkoisina ( mieluummin 8 viikkoa) kuitenkin vasta silloin, kun ne ovat jo vieroitetut emästä ja syövät reippaasti itse ruokansa. Varsinkin pienikokoiset pennut n.500 grammaiset, luovutetaan hieman vanhimpana, jotta pärjäävät varmasti uudessa perheessään moitteetta.

Pennut ovat lähtiessään eläinlääkärin tarkastamat, mikrosirutetut ja useaan kertaan matolääkityt.

Käytämme jalostukseen vain terveitä ja tutkittuja koiria !

Pennulle annetaan aluksi ruokaa noin kolme-neljä kertaa päivässä; pienille roduille tarkoitettua pentujen kuivamuonanappuloita, veteen liotettuina. Pentu on saanut kasvattajan luona myös raakaa jauhelihaa, jota voi antaa pennulle n.2 kert.viikossa ( korvaa silloin kuivamuona-aterian).

Koira ei tarvitse muuta ruokaa, kuin hyvälaatuista ( eläinkaupoista saatavaa!) kuivamuonaa.Lisävitamiineja ei tarvita.

Vettä on aina oltava koiran saatavilla.

Pentu rokotetaan ensimmäisen kerran 12-viikkoisena, penikkatautia ja tarttuvaa maksatulehdusta vastaan. Rokotus uusitaan kuukauden kuluttua, jolloin voidaan antaa samalla myös rabies-rokotus (varsinkin pienikokoisille pennuille, suosittelen tämän antamista erikseen). Tämän jälkeen rokotus on voimassa vuoden ja sen jälkeen kaksi vuotta kerrallaan.

Matohäätö annetaan pennulle noin viikon kuluttua saapumisestaan uuteen kotiinsa (esim.Canex-tahna). Tämä uusitaan kahden viikon kuluttua ja annetaan koiralle jatkossa kaksi kertaa vuodessa.

Pennun kynnet leikataan noin kahden viikon välein, aikuiselta noin kuukauden välein, riippuen kulumisesta.

Trimmaus on pitkälti makuasia, pommi näyttää siistiltä ja hyvin hoidetuilta, kun se on oikein "trimmattu" mutta eritoten tassukarvat on hyvä opetella itse leikkaamaan. Anturoiden väleihin jäävät karvat ovat aina kosteat ja keräävät likaa. Peräaukon ympärys on hyvä pitää lyhyenä, ettei uloste jää kiinni karvoihin. Korvien huiput tasoitetaan halun ja maun mukaan.

NÄYTTELYTRIMMAUKSEN TEKEE KASVATTAJA !!!

Turkinhoito ei yleensä tuota ongelmia. Turkki takkuuntuu harvoin, harjaus kerran viikossa metallipiikkisessä harjalla (ei palloja piikkien päissä) riittää.

Harjaus tapahtuu aina vastakarvaan (kuten silittäminenkin).Korvien takana kasvaa hienoa ja silkkisempää karvaa, joka voi mennä helpommin takkuun mutta huolellinen harjaus riittää.

Pennun huulia on nosteltava säännöllisesti ja seurattava, etteivät pysyvät hampaat kasva maitohampaiden rinnalle, jolloin saattaa seurata purentavika. Varsinkin kulmahampaat saattavat olla niin tiukassa, etteivät irtoa ilman eläinlääkärin apua.

Kaikissa ongelmatapauksissa kääntykää heti kasvattajan puoleen, soittaa voi aina ja vaikka olisi vain positiivista kerrottavaa ;))

Onnea uuden pennun kanssa, toivotaan että siitä kehittyy juuri sellainen ystävä, kuin olette itse siitä toivoneet !!!